Kunstenaars ART Live 2019

 

Pieterstraat / Plein voor het RHCL

1. Wilma van der Heijden / Art made by Wilma: Ontwerpster en maakster van sieraden van handgemaakte glaskralen, daarbij maakt zij mozaíek en schilderijen.

2. Ed Schaap: Kunstschilder. Fantasie & realistisch met olieverf en acrylverf.

3. Wim Cremers: Schilderijen van olieverf en acryl op doek.

4. Guus Rondagh (ALASIGN): Hij houdt van mooie dingen maken, mensen even blij maken. Zijn assemblages bestaan uit beelden en voorwerpen uit zijn voorraad “mooie zaken.” De assemblages zijn driedimensionaal en sommige met licht.

5. Patty Biermans: “PattyBee Schilderijen en Viltcreaties” Haar stijl varieert van impressionistisch naar expressionistisch. Haar motto “kleur is emotie” is van wezenlijk belang. Felle kleuren en zachte kleuren wisselen elkaar af, afhankelijk van het onderwerp en de emotie.

6. Mart van Golde: Met enkele lijnen en kleurtoetsen, illustraties tekenen met of zonder tekst. Ook maakt hij werkstukken in opdracht.

7. Aggy Schiffeleers: Aggy’s Glaskralen. Zij maakt alle kralen zelf, wat zij ook op de kunstmarkt laat zien. Hier maakt zij leuke sieraden van. Ze vindt het geweldig als het weer is gelukt. Elk sieraad is uniek, of het nu een ketting, armband, ring of oorhanger betreft.

Lang Grachtje / Onder de Bogen.

1. Huub van Laar: Mixed Media / Schilderijen en Kunstobjecten.

2. Huub Menten: Hout miniaturen, schildert stillevens en objecten met verschillende materialen.

3. Frank Lengvenius: Maakt zand op canvas (FRESCO’S) en acryl op canvas.

4. Suzanne Stohr: Modevormgeving en mode-illustraties en impressies.

5. Marianne Kluts: Zij maakt sieraden van diverse materialen. Ze is in haar werken altijd geïnspireerd geweest door de natuur. Het is een mooie uitdaging om op een paar centimeter iets kleins te realiseren waarin kleur de hoofdrol speelt.

6. Monique Leclerc: Maakt unieke grafisch design tassen.

——————————————————————————————————–

Grote Looiersstraat deel 1

1. Tiny Luyten Lambert: Schildert heel divers, figuratief, portretten en ook stillevens. Rode lijn in het figuratieve werk is altijd het menselijk figuur of het portret.

2. Mathy Engelen: Aquarellen en schilderijen. Hij vindt het boeiend en tegelijkertijd een uitdaging om de moeilijkste perspectieven op papier weer te geven. De basis van elke tekening vindt dus altijd op de betreffende locatie plaats.

3. Toon Hermans Huis Maastricht: Deze expositie toont werken die gemaakt zijn door de enthousiaste schildercursisten van het Toon Hermans Huis in Maastricht. De gebruikte materialen zijn olie en acrylverf op canvas en op papier, inkt en pen.

4. Alice Claudia Lenaz: Een veelzijdige kunstenares. Portretten, schilderijen, interieurontwerp, lessen in schilderen, exposities houden. Ook maakt zij werk in opdracht. “Kan niet”, bestaat voor Alice niet.

5. Margriet Feijs: De kunst van Margriet Feijs (autodidact) zit vol passie, beweging en intensiteit. Het schilderen geeft haar een gevoel van vrijheid. Intuitief ontstaan er abstracte, soms figuratueve composities waarbij het kleurgebruik een prominente rol speelt. Dat schept zowel rust als dynamiek.

6. Olga Crombag: Schilderijen, mixed media. Haar inspiratie komt voornamelijk uit de natuur zoals verweerde materialen, roest en andere sporen die achtergelaten zijn. Met verf en een verscheidenheid aan materialen probeert ze een compositie op te bouwen, met een mooie gelaagdheid.

7. Miriam Meesters: Disciplines zijn schilderen en keramiek. Haar werk bestaat voornamelijk uit geabstraheerde landschappen, welke een zekere verstilling oproepen. De vele lagen, de textuur en het kleurgebruik leiden ertoe dat er een gevarieerd beeld ontstaat dat diepte en stilte suggereert.

8. Monique Wezenberg: Eye4pearls. Maakt sieraden van zoetwater parel en halfedelstenen, tassen en sjaals.

—————————————————————————————————–

Grote Looiersstraat deel 2

1. Anja van Gardingen: Beads by Bless. Anja werkt met zacht glas met COE 104, dat wil zeggen dat de buitenkant harder afkoelt dan de binnenkant. Er is daarom een oven nodig om de kralen goed te laten afkoelen zonder dat ze kapot gaan. Materialen: verschillende soorten Italiaans glas, Tsjechisch glas en zilverglas.

2. Jaelko: Art situeert zich in twee werelden: enerzijds in de kunstwereld, anderzijds in de design/interieurwereld. Janna Rasquin (kunstenares Jaelko) en haar echtgenoot Koen Kuppens. Door het moederschap kwam het creatieve aspect ten volle naar de voorgrond. De geboorte wekte heel wat emoties op en gaf veel inspiratie, wat heeft geleid tot verschillende creaties, zoals schilderijen en tekeningen.

3. Stichting Oscar – Trees Verburg: Stichting Oscar wil voor deze drie doelgroepen (het heel jonge kind, kinderen met een beperking, ouderen) middels muziek helpen stimuleren en activeren. Wat de stichting te bieden heeft, kunt u lezen op hun website. Het betreft enerzijds producten die u zelf kunt aanschaffen (boekjes met cd, vertelkasten en theaterkoffers), alsook workshops en theatervoorstellingen. www.stichting-oscar.nl

4. Nicole Eggen: Bedrijfsnaam Ceranique. Haar werk bestaat uit handgemaakte keramiek, vooral draaiwerk, diverse vormen: theepotten, schalen, borden, vazen, sieraden, met eigengemaakte glazuren.

5. Mine Stemkens: Woordkunstenaar en Dichter.

6. Marjoleen Dijkema: Maakt schilderijen, fotografie en kunstkaarten. Tijdens de kunstmarkt biedt ze een mini schilderworkshop aan tegen een kleine vergoeding -“Mijn hart klopt voor…”

7. Christel Damen: Maakt zelf glaskralen die zij verwerk tot sieraden en kleine cadeau artikelen. www.christelskralen.nl

———————————————————————————————

De Lutherse Kerk. ( Hondstraat 14 )

Zoë Schoonbrood : Expositie Mixed Media.

Bryan Claessen : Expositie Mixed Media.

———————————————————————————————

Cafe ’t Pothuiske en Brandson.( Het Bat 1 ) LIVE PAINTING

Marie van Vollenhoven is een multimedia artiest. In haar werk komen tekeningen, schilderijen en bewegend beeld tot leven. Het is een wonderlijke wereld waarin alles met alles in verbinding staat : theater, film, dans, muziek, beeldende kunst, filosofie, wetenschap, technologie en de maatschappij. Tijdens JekerJazz gaat Marie terug naar haar basis, ze maakt live een schilderij voor het publiek geïnspireerd op de muziek.