Southern BluesNight Heerlen 21e editie 25 maart 2017

https://photos.google.com/share/AF1QipOAzhAHiXZESxVBmz74-Kld0kBZtwGdrNueQR-iqmJ72EyAeM6RKf29NCrJMG9ZGQ?key=QVN3OTJ2ekEwOHpQazR1MGpfQTF6bDI2dUNoWDNn

Samen met team JekerJazz Maastricht naar de 21e editie van het bijzondere Southern Bluesnight te Heerlen. We werden die avond enorm verrast door de bijzondere muzikanten, waarvan in het theatercafe al begon met Bigwood Leonard, die ik in januari al op een privefeestje heb mogen bewonderen en fotograferen! In de hal stonden The Dynamics, die al verschillende keren op ons eigen mooie JekerJazz Maastricht festival stonden te knallen.Daarna ben ik naar de Limburgzaal gegaan om Willie Buck and Robbert Mossen band te fotograferen, wat goed knalde en het publiek swingde. Vervolgens belande ik in de mooie Rabozaal waar Johnny Mars & The North European Jazz and Blues Orchestra een bijzondere stijl van bigband gemengd met de zanger die duidelijk the blues in zijn stem had, de hele zaal met zich mee kreeg! Vervolgens ben ik gewapend met camera en mijn whiskey natuurlijk terug gegaan naar de Limburg zaal waar een bijzondere zangeres genaamd: Kyla Brox ft. Victor Brox het publiek zodanig imponeerde met haar stem, eerder gezegd een geweldige strot, het publiek viel voor haar, begeleid door haar band, waarvan de bassist haar man is en haar vader even later ook op het podium verscheen. Na deze bijzondere sessie, effe easy listening, weer terug in de Rabozaal, waar 2 interessante muzikanten de zaal muisstil kreeg, Eric Bibb ft. Olli Haavisto wisten het publiek gefocust te houden. Effe een tussenpauze in het theatercafe om een koffie te nuttigen, want ik begon behoorlijk moe te worden, van het aantal kilo’s om mijn nek en op mijn rug mee te sleuren. Bijgekomen heb ik de band aldaar gefotografeerd, een tikkeltje jazz, rock & roll, met een vleugje rockabilly genaamd: Mátyás Pribojszki Band. En toen was het weer tijd om te gaan knallen naar de Limburg zaal om niettemin het britisch bluesrock talent Laurence Jones te mogen shooten voor de 2e keer, laatst nog gezien in de Muziekgieterij, waar jammer genoeg te weinig publiek was en een paar jaar geleden geshoot op Jazz Mecc te Maastricht, toen hij nog een puber was en het hele publiek daar mee kreeg, ik moet zeggen hij heeft vanavond geknald in Heerlen. Laurence Jones is geen puber meer, zijn stem is rauwer geworden, zijn bijzondere gitaarspel is kippenvel gevoelig, de solo’s en nieuw erbij het keyboard in de band, zeer vernieuwend, ik kan alleen maar zeggen, ik heb genoten van het jochie! Na afloop kwam ik mijn collega’s van JekerJazz tegen zittend op de trap, navertellend met elkaar en flauwekul makend, moe maar zeer voldaan zijn we in de auto gestapt en richting Maastricht vertrokken, thuis gekomen, nog even naar de live versie (stiekem gemaakt met mijn foon) van Laurence Jones zijn eigen geschreven nummer Thunder in the sky beluisterd, ben ik als een tevreden maar zeer moe mens gaan slapen, enjoy the pictures! Thanx organisatie van Southern Blues en John Hendrix in het bijzonder….

Aanmelding ArtLive

Beste Kunstenaars,

In het kader van JekerJazz-ArtLive organiseert Stichting JekerJazz op zondag 11 juni 2017 haar jaarlijkse kunstmarkt in het mooie Jekerkwartier van Maastricht. Dit wordt inmiddels de 5de editie.

In het prachtige decor van het Jekerkwartier heb je de mogelijkheid om je werk te presenteren en te verkopen. Dit kan van 12.00 tot 18.00 uur. Opbouwen kan die dag vanaf 10.30 uur.

De locaties en prijzen zijn:

– Pieterstraat op het pleintje voor het archief. Het stageld incl. kraam bedraagt €25,-.

– Ezelemarkt / bij de Tongersestaat. Het stageld incl. kraam bedraagt €25,-.

– Achter de Molens. Het stageld incl. kraam bedraagt €25,-.

– Grote Looierstraat. Het stageld incl. kraam bedraagt €25,-.

– Lang Grachtje en het Klein Grachtje, hier kun je je presenteren in de bogen van de oude stadsmuren. Ook komen er smalle boerentafels te staan. Hier bedraagt het stageld €12,50 per boog.

 

Ben je geïnteresseerd, stuur dan vóór 14 mei a.s. een e-mail naar:

Jeannine Olivier: jeannine_olivier1961@hotmail.com

Lenie Coenen:         leniecoenen@hotmail.com

Zodra wij uw email hebben ontvangen zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Als u een voorkeur heeft voor een bepaalde staplaats maak dit dan ook kenbaar, wij zullen dan, indien mogelijk hieraan gehoor geven.

P.S. Ook dit jaar zijn we weer op zoek naar kunstenaars die een workshop of demonstratie willen geven.

Kun je mensen op een enthousiaste manier in het proces van creëren meenemen, meld je dan aan. De organisatie maakt een keuze uit de aanmeldingen.

Aanmelden kan tot en met 14 mei 2017.

In het kader van de 5de editie van JekerJazz-ArtLive zullen wij alle deelnemende kunstenaars met naam en kunstvorm vermelden in onze flyer van JekerJazz-  ArtLive.

Met vriendelijk groet,

Team JekerJazz-ArtLive.

Dear Artists,

As part of JekerJazz-ArtLive, JekerJazz will organise their annual art market, taking place in the beautiful Jeker quarter in Maastricht, on Sunday, June 11th 2017. This will be the 5th edition.

In the beautiful Jeker quarter you will have the opportunity to present and sell your work. This will be possible starting from 12.00 until 18.00. Constructing will be possible on the same day starting from 10.30.

Locations and prices:

– Pieterstraat on the plaza in front of the archives. Standing place including stall costs €25,-.
– Ezelemarkt / near Tongersestraat. Standing place including stall costs €25,-.
– Achter de Molens. Standing place including stall costs €25,-.
– Grote Looierstraat. Standing place including stall costs €25,-.
– Lang Grachtje and Klein Grachtje, this location will provide you the opportunity to present within the arches of the old city walls. Small farmhouse tables will also be present. Costs are €12,50,- per arch.

Interested? Send an e-mail before May 14th 2017 to:

Jeannine Olivier – jeannine_olivier1961@hotmail.com
Lenie Coenen – leniecoenen@hotmail.com

Once we have received your e-mail we will contact you as soon as possible.
If you might have a standing place preference please let us know as well. We will then, if possible, comply.

P.S. As well as last year, we’re also looking for artists who would be interested in giving a workshop or demonstration once more.
Are you able to take people with you in the process of creating in a fun, entertaining way? Then apply now. The organization will choose from the applicants.
Applying is possible until May 14th 2017.

Within the framework of the 5th edition of JekerJazz-ArtLive we will mention all participating artists by name and art form within the ArtLive flyer.

Kind regards,

Team JekerJazz-ArtLive

weekendlui

weekend-luiWeekend Lui is een programma met daarin aandacht voor activiteiten die in het voorgaande weekend hebben plaatsgevonden. Dit kan variëren van een braderie in Daalhof tot een optocht in De Heeg of een internationaal festival op het Vrijthof.

Weekend Lui geeft een impressie van activiteiten en evenementen die in het voorgaand weekend hebben plaatsgevonden in Maastricht en omstreken. Dit kan een kleine workshop zijn maar ook een groot festival op de Markt. Elke maandag na Nieuws en Actualiteiten is er een nieuwe aflevering die op dinsdag wordt herhaald.

http://www.rtvmaastricht.nl/tv/weekend-lui/36138774

 

Laurens Bouvrie
9 oktober 2016, 02:32

Fotoreportage

JekerJazz, afgelopen vrijdag begonnen, zorgt vandaag nog een keer voor een bruisend Jekerkwartier en andere uitgaansplekken in Maastricht. In meer dan 40 kroegen wordt drie dagen lang – in de ruimste zin van het woord – jazz live ten gehore gebracht in meer dan 100 optredens. Over belangstelling hoefden de deelnemers zeker zaterdagavond niet te klagen. Met name de ‘Bermuda-driehoek’ -cafés van het Quartier Latin van Maastricht – De Belsj – Forum en De Pieter – puilden vanaf een uur of tien ’s avonds uit. Maar ook de kroegen of eetcafés elders wist het publiek te vinden. In café De Zwaan aan de Markt trad de Maastrichtse Joëlle Panis en de Amsterdamse gitarist Rikkert op. Het duo speelde afwisselend covers van jazzy popsongs en zelf gecomponeerd werk.

Vandaag wordt JekerJazz vanaf 21.30 – traditiegetrouw – met een after party afgesloten in bluescafé The Duke in de Koestraat. De hele middag en vroege avond zijn er nog in tal van cafés optredens van diverse signatuur. Om 21.00 speelt Raw in The Barrel Bar (Brusselsestraat) covers van Mink de Ville en Tom Waits. In jazzcafé Edd’s in de Heggenstraat maakt vanaf 18.00 uur nog een keer Alkistis Labropulou Organ Trio haar opwachting.

 

 

http://gezien.nl/maastricht/p/in-beeld/jeker-jazz-van-de-bruisende-jekerkwartier-bermuda-driehoek-tot-intiem-avondje-de-zwaan#.V_tDl0i_bHs.facebook

 

 

ArtLive 4 en 5 juni 2016

Het belooft een prachtige JekerJazz ArtLive 2016 te worden, na een  behoorlijke waterval aan regen, zijn de weergoden ons beter gestemd aankomend weekend.

De muzikanten gaan voor een heerlijk zuiderlijk en zomers voelend sfeertje zorgen en de veelbelovende kunstenaars, gaan het mooie Jekerkwartier aankleden alsof het naar een bal gaat.

En dit jaar mogen we mede dankzij Bedrijfscontactpunt  van de gemeente Maastricht, team JekerJazz  ArtLive, iedereen weer verwelkomen in Maastricht.

Geniet allemaal, snuif de sfeer, ruik de kunst, streel de ogen, proef de verschillende biersoorten bij het Bierfestival Maastricht bij de Hiemel….geniet van de uitbaters van de mooie kroegen in het Jekerkwartier, maar vooral….relaxen, dan komt het allemaal goed en kunnen we ieder jaar weer iets moois laten zien!!

logo-gemeente-maastricht

logo-bedrijvencontactpuntpoooster bierfest  ojk