Laurens Bouvrie
9 oktober 2016, 02:32

Fotoreportage

JekerJazz, afgelopen vrijdag begonnen, zorgt vandaag nog een keer voor een bruisend Jekerkwartier en andere uitgaansplekken in Maastricht. In meer dan 40 kroegen wordt drie dagen lang – in de ruimste zin van het woord – jazz live ten gehore gebracht in meer dan 100 optredens. Over belangstelling hoefden de deelnemers zeker zaterdagavond niet te klagen. Met name de ‘Bermuda-driehoek’ -cafés van het Quartier Latin van Maastricht – De Belsj – Forum en De Pieter – puilden vanaf een uur of tien ’s avonds uit. Maar ook de kroegen of eetcafés elders wist het publiek te vinden. In café De Zwaan aan de Markt trad de Maastrichtse Joëlle Panis en de Amsterdamse gitarist Rikkert op. Het duo speelde afwisselend covers van jazzy popsongs en zelf gecomponeerd werk.

Vandaag wordt JekerJazz vanaf 21.30 – traditiegetrouw – met een after party afgesloten in bluescafé The Duke in de Koestraat. De hele middag en vroege avond zijn er nog in tal van cafés optredens van diverse signatuur. Om 21.00 speelt Raw in The Barrel Bar (Brusselsestraat) covers van Mink de Ville en Tom Waits. In jazzcafé Edd’s in de Heggenstraat maakt vanaf 18.00 uur nog een keer Alkistis Labropulou Organ Trio haar opwachting.

 

 

http://gezien.nl/maastricht/p/in-beeld/jeker-jazz-van-de-bruisende-jekerkwartier-bermuda-driehoek-tot-intiem-avondje-de-zwaan#.V_tDl0i_bHs.facebook