https://photos.google.com/share/AF1QipOAzhAHiXZESxVBmz74-Kld0kBZtwGdrNueQR-iqmJ72EyAeM6RKf29NCrJMG9ZGQ?key=QVN3OTJ2ekEwOHpQazR1MGpfQTF6bDI2dUNoWDNn

Samen met team JekerJazz Maastricht naar de 21e editie van het bijzondere Southern Bluesnight te Heerlen. We werden die avond enorm verrast door de bijzondere muzikanten, waarvan in het theatercafe al begon met Bigwood Leonard, die ik in januari al op een privefeestje heb mogen bewonderen en fotograferen! In de hal stonden The Dynamics, die al verschillende keren op ons eigen mooie JekerJazz Maastricht festival stonden te knallen.Daarna ben ik naar de Limburgzaal gegaan om Willie Buck and Robbert Mossen band te fotograferen, wat goed knalde en het publiek swingde. Vervolgens belande ik in de mooie Rabozaal waar Johnny Mars & The North European Jazz and Blues Orchestra een bijzondere stijl van bigband gemengd met de zanger die duidelijk the blues in zijn stem had, de hele zaal met zich mee kreeg! Vervolgens ben ik gewapend met camera en mijn whiskey natuurlijk terug gegaan naar de Limburg zaal waar een bijzondere zangeres genaamd: Kyla Brox ft. Victor Brox het publiek zodanig imponeerde met haar stem, eerder gezegd een geweldige strot, het publiek viel voor haar, begeleid door haar band, waarvan de bassist haar man is en haar vader even later ook op het podium verscheen. Na deze bijzondere sessie, effe easy listening, weer terug in de Rabozaal, waar 2 interessante muzikanten de zaal muisstil kreeg, Eric Bibb ft. Olli Haavisto wisten het publiek gefocust te houden. Effe een tussenpauze in het theatercafe om een koffie te nuttigen, want ik begon behoorlijk moe te worden, van het aantal kilo’s om mijn nek en op mijn rug mee te sleuren. Bijgekomen heb ik de band aldaar gefotografeerd, een tikkeltje jazz, rock & roll, met een vleugje rockabilly genaamd: Mátyás Pribojszki Band. En toen was het weer tijd om te gaan knallen naar de Limburg zaal om niettemin het britisch bluesrock talent Laurence Jones te mogen shooten voor de 2e keer, laatst nog gezien in de Muziekgieterij, waar jammer genoeg te weinig publiek was en een paar jaar geleden geshoot op Jazz Mecc te Maastricht, toen hij nog een puber was en het hele publiek daar mee kreeg, ik moet zeggen hij heeft vanavond geknald in Heerlen. Laurence Jones is geen puber meer, zijn stem is rauwer geworden, zijn bijzondere gitaarspel is kippenvel gevoelig, de solo’s en nieuw erbij het keyboard in de band, zeer vernieuwend, ik kan alleen maar zeggen, ik heb genoten van het jochie! Na afloop kwam ik mijn collega’s van JekerJazz tegen zittend op de trap, navertellend met elkaar en flauwekul makend, moe maar zeer voldaan zijn we in de auto gestapt en richting Maastricht vertrokken, thuis gekomen, nog even naar de live versie (stiekem gemaakt met mijn foon) van Laurence Jones zijn eigen geschreven nummer Thunder in the sky beluisterd, ben ik als een tevreden maar zeer moe mens gaan slapen, enjoy the pictures! Thanx organisatie van Southern Blues en John Hendrix in het bijzonder….

Southern BluesNight Heerlen 21e editie 25 maart 2017