JekerJazz Art Live zondag 10 juni

Op zondag 10 juni zal er behalve muziek op terrassen en in cafeetjes rondom het Jekerkwartier ook een kunstevenement plaatsvinden, Art Live. Op het plein in de Pieterstraat, in de fraaie bogen van het Lang Grachtje en onder de bomen in de Grote Looiersstraat tonen kunstenaars uit Maastricht, Weert, Eindhoven niet alleen hun werk, maar laten ze ook zien hoe zo’n kunststuk tot stand komt! Het is de eerste keer dat wij zo’n kunst doen en kunst beleven evenement organiseren, dus hopen we dat het aanslaat zodat we voor 2013 meer deelnemers mogen verwachten! In ieder geval hoeven bezoekers van Maastricht zich niet te vervelen, er is van alles te zien en te beluisteren en uiteraard ook te kopen…!

=======================================================================

Monique van der Meeren (Eindhoven) geeft een demonstratie van Encaustic Art, een oude schilderkunst die dateert van circa 600 jaar voor Christus. “Destijds smolt men bijenwas en voegde pigmenten toe, de warme was werd met paletten verwerkt. Tegenwoordig gebruiken we moderne warmtebronnen om de was te verwerken.” Locatie: plein Pieterstraat.

=======================================================================


Jeanne Jans (Weert) exposeert haar werk in het Lange Grachtje, in het mooie decor van de oude bogen
.
=======================================================================

Het is een bijzondere winkel in Wyck, waar de kleurrijke etalage de passant meteen stil doet staan. Regalo Cadeau is een dagbestedingplek voor mensen met een verstandelijke beperking. Regalo Cadeau heeft een uitgebreid assortiment aan originele cadeaus van hoogwaardige kwaliteit. Denk aan schilderijen, fantasiebeesten, voorwerpen van papier-maché, handbeschilderd servies, sieraden, kaarten, houtproducten, textiel, kaarsen, keramische vazen en schalen, seizoensartikelen en nog veel meer. Regelmatig wordt de collectie vernieuwd. Verder krijgen ze ook geregeld opdrachten voor het bedenken, ontwerpen en produceren van o.a. relatiegeschenken voor grotere instellingen alsook individueel speciaal werk. Zeker de moeite waard om af en toe eens binnen te wandelen! Locatie: plein Pieterstraat
======================================================================

Swen Pennings. “Na het afronden van de Academie Beeldende Kunsten Maastricht, studie richting productvormgeving ben ik een aantal jaar werkzaam geweest bij een kunstgalerie. Binnen deze organisatie heb ik veel verschillende vormen en technieken voorbij zien komen. Uiteindelijk heb ik een doorgroei meegemaakt en ben begonnen met het begeleiden van jongeren binnen het autistisch spectrum door middel van creativiteit. Het ervaren hoe het proces van creëren de gedachte van een persoon kan beïnvloeden fascineerde mij ontzettend. Helaas door bezuinigingen heb ik deze werkzaamheden moeten beëindigen, met als gevolg dat ik alleen stond met mijn eigen creatieve geest. De grondslag van mijn werk is mijn medemens bewuster te laten maken van zijn omgeving. Van schaduwen vertalen naar canvassen tot producten waarvan juist de niet tastbare vorm de vorm van het object bepaald. Mijn doel is slechts door middel van creëren mijn visie op de wereld door te geven. Door slechts onze ogen verder te openen, nemen we meer waar dan we in eerste instantie willen geloven. Het werk dat ik tijdens Art Live laat zien, bestaat voornamelijk uit het snijden van sjablonen en om er vervolgens canvassen mee te bespuiten. Hierdoor ontstaan vrije vormen, maar ik doe ook portret werk.”

Swen staat met canvassen op het plein aan de Pieterstraat en zal live demonstreren hoe hij te werk gaat.

===========================================================================
STUDENTEN KUNSTACADEMIE: Locatie Grote Looiersstraat onder de bomen

Minou Lejeune, Rowan Falchi & Jessie Beurskens zijn drie studenten van de kunstacademie in Maastricht, zij studeren hier in het 2e jaar Sieraadvormgeving.

Francoise Oostwegel studeert Industriele Vormgeving en zal samen met Emmy een aantal van hun werken presenteren. “Ik ga staan met mijn kandelaren die ook in het museum staan, sieraden, kleine voorwerpen van keramiek en schilderijen die zijn van Emmy!”

==================================================================

Suzanne Stohr. Gedurende mijn opleiding Modevormgeving aan de Academie voor toegepaste Kunsten in Maastricht, heb ik een voorliefde ontwikkeld voor de periode 1910-1940. Mijn eindexamen collectie was gebaseerd op beelden van beeldend kunstenaar Ossip Zadkine. Uiteindelijk is mijn afstudeeropdracht bekroond met de prestigieuze Henriette Hustinxs prijs voor beste student van de Academie van mijn afstudeerjaar 1988.” Ook schilderen behoort tot de disciplines die ze zich eigen maakte, vandaar dat ze haar werk tijdens Art Live presenteert.

“De vrouwelijke personages in de schilderijen staan heel dicht bij mijzelf, ze laten hun innerlijk en bepaalde fases in het leven zien, waardoor ze uiteindelijk allemaal hun eigen, unieke verhaal vertellen. Maar waar het natuurlijk uiteindelijk om gaat in mijn schilderijen is een mooie en sterke compositie te creëren, waarbij de werking van het vrouwenlichaam, samen met de vormen en kleuren die ik gebruik, een sterk beeld achterlaten in de waarneming van de toeschouwer.”

=========================================================================

Jan-Hugo Gouweloos, Noor Tielens en hun zoon Bas geven aan het begrip “kunst” elk een eigen betekenis. We willen niet teveel verklappen, maar wie JekerJazz een wart hart toedraagt, zal zeker uit de voeten kunnen met wat Jan-Hugo op deze Art Live dag meeneemt.

=========================================================================

Ben Kragting vertegenwoordigt de muziekkunst, met enkele bijzondere CD’s en exemplaren van het tijdschrift Doctor Jazz Magazine:
–The Ramblers in Brussel (1945-1948) “Rue des Radis” DJ 007
— Dick Willebrandts radio-orkest (1943) “Yearning’ DJ008
— The Millers (1945-1961) ‘Gone” DJ 009 (Deze laatste CD is gloednieuw)

Deze cd’s zijn alleen vandaag te verkrijgen voor E12,95. Normaal kosten
ze 14,95

“Verder neem ik een aantal DJM mee ter kennismaking voor serieus
geinteresseerden en kan ik natuurlijk alles vertellen over Stichting Doctor
Jazz en het blad Doctor Jazz Magazine!”