Entree vrij / Free admission Zondag 19 Juni JekerJazz ART Live Maastricht 2022: Grote kunstmarkt met meer dan 60 kunstenaars en veel Live muziek met o.a. Big Band Swing Design / Big Band Beeg / The Orangutan BB / The Mosam Dixie Dukes / Duo Kim and Phil / The Gumbo Jazzband / The Redbeans Streetband / Yves Salaets-Jard Frielinck Duo / Gaetano E Giuseppe Duo / Jazzy Things / Niek And Friends Quartet / Tat Perry. Het affiche en de flyer zijn verzorgd door Carla Leliveld en Erik Stroink van Artichoque Art. Met dank ook aan Team Ondernemen Maastricht, CentrumManagement Maastricht, VEBM, Mestreechter Brandslang en KHN afdeling Zuid-Limburg.

De deelnemers van de kunstmarkt staan vermeld onder de poster.

Het programma voor JekerJazz Artlive kunt u hier downloaden in pdf.

Deelnemers Kunstmarkt JekerJazz ART Live 2022

Pieterstraat / Plein voor “t Stadsarchief.

1/2                   Wilma van der Heijden –      Ontwerpster en maakster van sieraden van handgemaakte glaskralen, daarbij maakt zij mozaïek en schilderijen.

3/4                   Simone Eurlings     Mijn werken zijn zeer kleurrijk, ik hou van kleur. Werk met acryl en diverse technieken. 

5                      Guus Rondagh –       (ALASIGN) Mooie dingen maken, mensen even blij maken. Mijn assemblages bestaan uit beelden en voorwerpen uit mijn voorraad “mooie zaken”. De assemblages zijn driedimensionaal en sommige met licht.”

6                      Ange Swaen   ATELIER-15.

7                      WILMA LIEBEN –Na mijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten heb ik met passie diverse technieken in de beeldende kunst beoefend, onderzocht en uitgediept. Steeds weer kwam ik terug op de techniek van schilderen op zijde, nu uitgebreid met het ontwerpen van zijden stoffen. Deze beschilderde of bedrukte zijde verwerk ik tot unieke kimono’s, andere kleding, sjaals en meer..


8/9                   Aggy Schiffeleers (AGGY’S Glaskralen) – Zij maakt alle kralen zelf, wat zij ook op de kunstmarkt laat zien. Hier maakt zij leuke sieraden van, en vind het  geweldig als het weer is gelukt. Elk sieraad is uniek, of het nu een ketting, armband, ring of oorhanger betreft.

10                    Eddy Luijten           De rode draad in mijn huidige figuratieve werk is de psyche, vaak grote in olie geschilderde figuren met emotionele soms sensuele lading. Schilder vooral op doek met levendig, soms eigenzinnig, kleurgebruik en expressieve toetsen echter zonder de realiteit uit het oog te verliezen.

11                    Daniella Baars (ZABAARS) –          Bevlogen en gepassioneerd brandt Daniëlla in haar atelier in Maastricht op oud hout, vintage leer en alles wat brandbaar is en creëert er assemblages mee. Na een opleiding productvormgeving en een liefde voor tekenen kwam ze in contact met pyrografie en vond haar passie.

Lang Grachtje / Onder de Bogen.

1                      Marianne Kluts       Zij maakt sieraden van diverse materialen. “Ik ben in mijn werken altijd geïnspireerd geweest door de natuur. Van grote installaties in de tijd van mijn studie ben ik langzaamaan letterlijk steeds kleiner gaan werken, tot de dag van vandaag. Het is een mooie uitdaging om op een paar centimeter iets kleins te realiseren waarin kleur de hoofdrol speelt.”

2                      Monique Leclerc –    Mixed Media

3          Sjo Koch –     Ik schilder portretten, en heb iets met clowns, kleurrijke carnavalsschilderijen en heel af en toe een stadsgezicht.. Ook schilder ik over ‘gevoelige onderwerpen’ die in het nieuws zijn en die me raken, zoals bootvluchtelingen, corona en blacklivesmatters..

4                      Desireé Conraads –              https://www.ozoapart.nl Wij maken unieke tuindecoratie. Een combinatie van metalen en keramiek,hierbij worden oude ambachten gebruikt.

5                     Rebecca Teur.      Mixed Media.

6                      John Stultjens –        Steen en ijzer zijn twee natuurlijke materialen, die sterk van elkaar verschillen maar samen een spannend geheel kunnen vormen; de strak gepolijste steen van albast, serpentijn of seleniet in samenspel met het ruwe rauwe ijzer; het gaat om de spannende combinatie in de beelden van “stein&iëzer”

7                      Wim Wilmsen –         Beeldhouwer uit Landgraaf, geboren te Nederweert. Het is mijn passie om de van nature prachtige stenen te vormen naar het beeld dat in mijn hoofd gegroeid is. Gepolijste, ronde, glooiende, organische, meestal vrouwelijke lijnen zijn het resultaat van het uren durende handwerk. Naast het werken met steen werk ik ook met glas (glasfusion en glas in lood) hout, metaal en/of een combinatie van deze materialen.

Grote Looierstraat (deel 1)

1                      John Custers –          Mijn werk zijn hoofdzakelijk abstracte schilderijen.

3                      Marianne Anamoo – Ik schilder in olie- acryl- aquarel en pastel voornamelijk figuratief.

4                      Nicole Eggen (Ceranique) –  Mijn werk bestaat uit handgemaakte keramiek, vooral draaiwerk, diverse vormen: theepotten, schalen, borden, vazen, sieraden, met eigengemaakte glazuren.

2                      Shireen Jacobs (Graag) –    Handgemaakte tassen, elk met een uniek verhaal en eigen uitstraling. Duurzaamheid en hergebruiken van materialen staat voorop, er ontstaat een eigentijds en persoonlijk gevoel, deze tas is van of voor jou!

5a                    Annie Leynen         Textase Textielkunst.

5b                    Martine Lemmens. –             Na mijn studie kunstgeschiedenis, met specialisatie modefotografie, begon ik als hoedenontwerper en kwam zo in aanraking met vilt. Mijn fascinatie voor textiele materialen werd hierdoor verder versterkt. Nu maak ik textielobjecten en installaties. De beelden zijn abstract en/of deels figuratief.

6          Marijke Aertsen –      Ik maak keramiek in organische vormen, en schilder abstract, impressionistisch en expressionistisch, ook heb ik kleine schilderijtjes gemaakt van dorpjes in Italie en Corsica en de haven van Honfleur.

7          Patty Biermans –      PattyBee schilderijen en viltcreaties www.pattybee.nl

8          Brigitte Vanvoorden –          Aquarellist, In mijn werken, die zowel figuratief als geabstraheerd zijn,  speelt het creëren van sfeer de hoofdrol.  Het spel dat ik op papier speel met water en pigment vormt een suggestie waar de toeschouwer zijn verbeelding verder kan invullen.

Grote looierstraat (deel 2)

1          Karin Counet –          (mixed media) en fotografie (fotokunst)

2          Odette Jacobs –        Onder de naam TASSEN van OOOT maakt Odette Jacobs met veel plezier en aandacht, duurzame enunieke tassen van overgebleven meubelstoffen en leer.De bijzondere kleur- en materiaalcombinaties, samen met de minimalistische vormgeving zorgen ervoor dat de tassen altijd herkenbaar en praktisch bruikbaar zijn.

3          Truus Houben –        www.galerie-geja.nl Ik volgde 7 jaar Schilderkunst en 7 jaar Vrije Grafiek aan de Kunstacademies Bilzen en Genk, daarna 5 jaar Kunstfotografie aan de Kunstacademie Tongeren.

4          Anne America (STUDIOMAAKMEE) –        Designer Anna America creates hand-printed graphic disigns and wooden puzzles for those who want to give,have and keep unique and original works of art .Www.Annaamerica.nl

5          Ezri van Grevenbroek –       abstracte schilderijen.

6          Kim van Waardenburg –      Ik maak vilten objecten door losse wol, met water en zeep te vervilten en zodoende een vaste stof te creëren. Variaties zijn eindeloos, van Hongaarse Bödön (vilten pot met deksel) tot sjaals, kleding, wandkleden en theelichtjes. 

7          Toon Hermans Huis Maastricht –   Deze expositie toont de werken gemaakt door de enthousiaste schildercursisten van het Toon Hermans Huis in Maastricht. De gebruikte materialen zijn olie en acrylverf op canvas en op papier, inkt en pen.

Faliezusterspark.

1          Mariet Timmermans –          Eigen kleurrijke en zwart-witte, moderne glaskunst

2          Annemiek Hendrikx –           Keramiek & Zo.  Mijn keramiek kenmerkt zich vooral door de organische vormen en de natuurlijke tinten/aardetinten waarin ik altijd werk. Mijn werk is vrij divers, hoewel ik me de laatste twee jaar veelal op gebruiksgoed gericht heb. Ik ben vaak op zoek naar een combinatie van keramiek met andere, natuurlijke materialen.

3.         Marian Vos/Steegh –            ‘LOOK AT ME’Al diverse Jaren maak ik portretten, ik kan gefascineerd raken door een oogopslag, een mysterieuze glimlach… U bepaalt wat u ziet. Zijn mijn dames swirly girlies of net tricky chickies? Marjan Vos! marreintje@kpnmail.nl  

4          Willeke Meeuwis/Slager –    In mijn schilderijen staan de m­ens en de natuur centraal.. Het werk bestaat uit verschillende technieken: Aquarel, pastel, Oost Indische inkt , houtskool en potlood tekeningen en het maken van acryl schilderijen.Soms een combinatie van de verschillende technieken. Mijn specialisatie is model en portret.

5.         Carla Meesters –       De eigenzinnige blik die eenieder zo uniek maakt en die mij enorm boeit om op doek vast te leggen.Ik schilder vooral op grote doeken omdat mij dat qua gevoel meer vrijheid geeft.

6          Suzanne Stohr –        Mode Vormgeving en mode illustraties en impressies.

7          Julia Popovics –        Elk werk met een eigen karakter. Ik gebruik veel kleur en decoratieve elementen, het kost veel tijd maar het resultaat is gelijk ik in gedachte heb.

8          Guus Jamin –             Portretschilder, Fine Art schilder en fotograaf.

9          Frans Lemeer –          In een Pop  Art stijl combineer ik oude elementen uit de oudheid met een hedendaagse benadering. De mens op zoek naar het verborgen

10        Mine Stemkens –       De kracht van het woord. Dichter en Woordkunstenaar.

11        Lianne Reinders-Meeuwis –            Jas op Maat. Voor alle maten. Naar behoefte een eigen ontwerp. In overleg, kleur, vorm, stofkeuze. Samen in een proces tot een Uniek exemplaar. Een Jas op Maat.

12        Sandra von Berg –    Mixed Media

13        Marianne Hoedemakers –    Ik ben in 1998 naar de Academie Beeldende Kunsten te Maastricht gegaan en ben in 2002 afgestudeerd als sieraadontwerpster en edelsmid. Voor mijn  ruimtelijk werk gebruik ik brons in combinatie met  albast.

14        Neeltje de Vries –      Beeldend kunstenaar met o.a schilderijen. Maakt design servies op maat. Unieke handgemaakte sieraden.

15        Jozefien Koelman –              Artspectrum Events. Atelier Jozefien Koelman. Het werk van Jozefien Koelman bestaat uit beelden en schilderijen waarin dier- mens- en engelfiguren een centrale plaats innemen. Daarnaast geeft zij exclusieve workshops voor bedrijven en particulieren onder de naam Artspectrum Events (www.artspectrum.info). Tevens houdt zij een workshop voor kinderen.

Terras bij D’Hiemel

1          Anja van Gardingen (Beadsbybless) –      Ik ben in 2010 besmet door het glasvirus. Na het volgen van diverse glasworkshops ben ik vooral autodidact in het volgen van mijn passie om te schilderen met glas om zodoende mooie en unieke draagbare glas sieraden te ontwerpen. Ik experimenteer met diverse soorten glas en zilver en goud in het glas om de meest prachtige kleuren te creëren voor het mooiste resultaat.

2          Hen Vermeieren –     Mijn werk bestaat voornamelijk uit schilderijen in verschillende stijlen en experimentele uitvoeringen Een van mijn beste werken zijn Mijn Automatisme. Dit zijn schilderijen die ik in eerste instantie blind tekende, binnen een paar sec.,. Dit deed ik om niet beïnvloed te raken van buiten af. Voor mij werd ieder schilderij een verassing en voor de kijker ook.

3          Jacqueline Dielen.    Mijn tassen zijn gemaakt van oude luchtbedden Uit de jaren 60/70/80/90 Rugzakken en tassen

4          Natascha Zweers –   Creëert illustraties, schilderijen, collages en mixed media.

5          Charlotte Voncken – Door de zienswijze van Charlotte zijn de vrouwfiguren van de kunstenares de afgelopen tijd minimalistisch weergegeven. Steeds vaker gebruikt ze nog maar enkele lijnen om de figuur neer te zetten. Het lichaam hoeft niet te schreeuwen om gezien te worden, het heeft zijn kracht al van binnenuit gevonden. (charlotttevonckenart.com)

6.         Mare Kuzmanovski –            Heel concreet maak ik borduurwerk, weef ik krukken.

7          Jeannine Conings Schotel –           Naast het maken van kunst, is Jeannine tevens gecertificeerd docente voor het geven van mixed media

8          Lisonne sips-Kessels –        Mijn werk is vooral voor mezelf het ontdekken in mogelijkheden materialen/ onderwerpen…pastelpotloden en acrylverf. Huid, vacht, veren en mooie composities. Momenteel vooral pastel. Waarbij ik de essentie van de onderwerpen wil treffen…daarnaast ook portretten van dieren in verf.

9.         Liese-Lotte Smeets (Neu) –  Unique sieraden van aluminium en klei. Bijzonder KLEURRIJK. Daarnaast zijn de sjaalspelden ook nog heel praktisch en een aantal kettingen anti allergeen.

10        Trees Verburg/Stichting Oscar –    Stichting Oscar wil voor deze drie doelgroepen (het heel jonge kind, kinderen met een beperking, ouderen) middels muziek helpen stimuleren en activeren. Wat de stichting te bieden heeft, kunt u lezen op deze website. Het betreft enerzijds producten die u zelf kunt aanschaffen (boekjes met cd, vertelkasten en theaterkoffers), alsook workshops en theatervoorstellingen.

11        Mathy Engelen –       Pentekeningen en aquarellen.

12        Petra Rietbroek –      Schilderijen – acryl op doek. Website: www.pbr-art.nl

13        Sandra Beltgens/Formoses Design/Studio Dwaas – Zij combineert het oude traditionele Japanse raku stoken uit de 16de eeuw met een moderne twist. Keramisch werk wordt gloeiend heet uit een stookoven gehaald en overgoten met honing, cacaopoeder of basterdsuiker. Door deze werkwijze branden er patronen in de keramiek, elk uniek in zijn soort.Tevens houd zij een demonstratie.

14.       Jan Tobben –             Geabstraheerde beelden in brons, messing, aluminium en steen waar soms een combinatie van diverse materialen mogelijk is. Beelderijen (wandbeelden), messing in een frame en diverse combinaties van metalen op een rvs plaat. In oplages werken schuw ik, derhalve zijn al mijn creaties een unicum www.jantobben.exto.nl

Lutherse Kerk

Olga Crombag –        Schilderijen, Mixed media. Mijn inspiratie komt voornamelijk uitde natuur zoals verweerde materialen, roest en andere sporen die achtergelaten zijn. Met verf en een verscheidenheid aan materialen probeer ik een compositie op te bouwen.

Locatie: het Pesthuys

De expositie in het Pesthuys wordt verzorgd door onze sponsor Artichoque: Klik HIER voor meer info!

Plattegrond JekerArt 2022 in het Jekerkwartier